NWWI taxatie

Toewerken aan een verzorgd taxatierapport

Juist nu na een periode van flinke prijsstijgingen is de visie op de huidige woningmarkt belangrijk en is de kwaliteit van het taxatierapport nog meer dan voorheen essentieel.De NWWI taxatie is een steeds vaker vereiste taxatie bij aankoop van een woning of appartement en is inmiddels verplicht voor de aanvraag van nationale Hypotheekgarantie (NHG). De NWWI taxatie bestaat uit een normaal rapport financiering woonruimte aangevuld met een groot aantal bijlages zoals o.a. kadastrale gegevens, bouwkundige opnamestaat,  gemeentelijke informatie, akte van levering, bodeminformatie,  foto`s van het getaxeerde object evenals referentieobjecten gelegen in de omgeving van de te taxeren woning of appartement.

Ook uw NWWI taxatie kan ik voor u verzorgen. Diks Taxatie is aangesloten bij het NWWI.
Het NWWI is een validatie-instituut erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG). De validatie normen zijn opgesteld door het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs en vastgelegd in het ISO 9001:2015 addendum.

Kwaliteit
Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden om hun taxatierapporten te laten valideren. De taxatierapporten worden gevalideerd door professionals.

Acceptatie
Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. Een aantal geldvertrekkers stelt een door het NWWI gevalideerd rapport inmiddels ook voor niet NHG-financieringen verplicht.
Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.Wij verzorgen voor u de totale afhandeling bij het validatie instituut.
Voor NHG (nationale hypotheekgarantie) en NWWI kan ik taxeren in een straal van 20 kilometer vanaf mijn kantoor in IJsselstein.

Print

Vraagt u hierbij een offerte aan voor uw NWWI Taxatie: